Ja denna gång var det Stockholms-gänget som har blivit drillade inom strategiskt inköp och de har visat på fantastiskt högt engagemang samt jobbat oerhört ambitiöst med det business case de fick tilldelat till sig där de fick i uppdrag att ta fram en sourcing-strategi för ett fiktivt case.

Eleverna i kursen strategiskt inköp i Stockholm visade på stort engagemang och hög ambitionsnivå!

I Stockholm har vi huserat de senaste 5 veckorna där vi totalt gett 12 heldagsföreläsningar till den hittills största gruppen studerande vid ONE Academys YH-skola som bedrivs i Stockholm, Malmö och Göteborg. 35 taggade elever väntade på oss när vi steg in i klassrummet för första gången för drygt 5 veckor sedan. Och 5 veckor senare konstaterar vi att vi mött ännu ett superambitiöst gäng studenter som ville lära sig allt om den strategiska inköpsrollen, dess möjligheter och dess utmaningar.

Vi har haft fem intensiva veckor tillsammans där vi bland annat diskuterat de olika stegen inom kategoristyrt inköp, hur man arbetar fram det strategiska tänket, hur man kan applicera olika verktyg i olika inköpssituationer, vikten av en god kommunikation och stakeholder management, avtalshantering och kontraktering, omvärldsbevakning och globala trender samt grottade ner oss i mer praktiska områden som spendanalyser och leverantörsutvärderingar. 

Vår grundare Hanna Notmeijer engagerade eleverna i olika gruppdiskussioner på One Academy i Stockholm.

Och hon blev utmanad med olika frågeställningar från gruppen som ledde till både djupa och högst intressanta diskussioner.

De business case eleverna presenterade tidigare i veckan höll oerhört hög kvalitet och den slutgiltiga individuella tentamen skrevs i fredags. I skrivande stund har vi alltså inte hunnit gå igenom alla elevers slutbetyg men vi är övertygade om att de alla kommer klara sig galant ute i sina framtida inköparkarriärer! Vi önskar er alla stort lycka till!


Det härliga Stockholmgänget på One Academys 2-åriga utbildning som gick vår 5-veckorskurs inom strategiskt inköp och upphandling tillsammans med vår utbildare Hanna Notmeijer.
Dela gärna denna sida och följ oss på sociala medier:
fb-share-icon