Välkommen till min sida, så kul att du hittat hit! Äntligen är det dags för lansering av min affärsidé och HDN Notmeijer Consulting. Som jag har väntat på den här dagen. Det känns fantastiskt spännande och roligt!

Eftersom det här är mitt första inlägg kommer jag kort beskriva vem jag är och ge er en liten bakgrund till vad HDN Notmeijer Consulting handlar om.

Syftet med mitt företag är att hjälpa företag att bli (ännu) mer lönsamma genom att effektivisera sina inköp och därigenom spara pengar och resurser vilket leder till ökade vinstmarginaler. Jag anser att många bolag fokuserar alldeles för lite på ett område vars aktiviteter går rakt in på sista raden i alla företags ekonomiska resultatrapport – inköp. Många bolag lägger all sin kraft på att öka sin EBIT genom ökad omsättning och produktinnovation som så klart är superviktigt för ett företags framgång. Men inköp av direkt och indirekt material står ofta för den otvivelaktigt största utgiftsposten i många tillverkande bolag och sourcar du inte dina material, komponenter, produkter och tjänster på rätt sätt spelar det ingen roll hur mycket din försäljning ökar då marginalerna kanske går i motsatt riktning. Jag brinner för att få organisationer, team och individer att växa och utvecklas genom att göra bättre affärer, både från inköpssidan (kund) men även från försäljningssidan (leverantör), som gör att företag blir ännu mer lönsamma. Jag agerar inköpskonsult och erbjuder tjänster inom verksamhetsutveckling & förändringsledning, utbildningar & föreläsningar, rådgivning & konsultation och går också in som interimsledare på olika typer av uppdrag. Allt kopplat till ledarskap med inriktning mot inköp och supply chain.

Hur hamnade jag då här? Jo, efter en enligt eget tycke hyfsat framgångsrik karriär inom inköp i olika roller och på väg ytterligare uppåt i karriären kom något så fantastiskt som livet emellan. En till liten pojke som behagade komma till jorden lite senare än beräknat. Plötsligt ställdes livet om och det ständiga livspusslet började bli allt svårare att lägga. Jag försökte så gott det gick. Med nöd och näppe gick det ju faktiskt. Men någonstans i magen började det inte kännas riktigt bra. All-in både på jobbet och hemma skulle inte fungera i längden. Och känslan av att spendera alltmer tid på att försöka lägga livspusslet istället för att faktiskt njuta av livet växte sig allt starkare. Så då bestämde jag mig. Jag sa upp mig från tryggheten och ett välbetalt jobb för att ge mig själv en spark i baken att faktiskt göra något åt min livssituation. 

Och här är jag nu. Helt ny i konsultbranschen. Kan hyfsat lite om denna bransch eller om att driva eget. Kunde ingenting om att bygga hemsidor innan denna föddes. Ödmjuk inför uppdraget. Och heltaggad för att göra denna resa så framgångsrik som möjligt. Framgångsrik baserat på mina egna värderingar och drömmar. Med tid att njuta av livet medan det faktiskt pågår.

Vad innebär framgång för dig?

//Hanna Notmeijer

Ta kontakt för en kostnadsfri konsultation eller om du bara vill utbyta erfarenheter, tankar och idéer.

Dela gärna denna sida och följ oss på sociala medier:
fb-share-icon