Då var vårt allra första interimsuppdrag slutfört. I mitten på mars påbörjade HDN Notmeijer Consultings grundare Hanna Notmeijer vårt första interimsuppdrag som interim Head of Global Sourcing på tillväxtbolaget Oatly. Ja vi vet, inget dåligt första uppdrag vi fick eller hur!?!

Vårt första interimsuppdrag fick vi på det fantastiska tillväxtbolaget Oatly!

Oatly – ett oerhört spännande tillväxtföretag som ligger helt rätt i tiden med sitt klimattänk och hållbarhetsfokus. Och här fick vi alltså möjligheten att bidra med vår kompetens och erfarenhet inom inköp och supply chain. Så roligt! Vårt uppdrag bestod i att hjälpa Oatly att bygga upp en global inköpsorganisation för att säkra sin starka globala expansion där man vill gå in på nya marknader och investera i större produktionskapacitet. För försäljningen går ju som ni kanske märkt väldigt bra! Och stark expansion med större produktionskapacitet kräver så klart en bredare leverantörsbas än vad man har idag och detta ville Oatly ha hjälp med att börja strukturera och bygga upp. Vilken spännande utmaning!

Under vår interimsperiod mars – september hann vi med en hel del, fastän sommar och semester kom emellan. Men något av det vi känner oss extra stolta med att vi lyckats leverera är bl a en övergripande verksamhetsinriktning för hur inköpsorganisationen skall utvecklas framåt för att klara denna tillväxt och expansion, ny global organisationsstruktur, införande av kategoristyrt inköp och framtagande av en ny kategoriklassificering anpassad för inköp, uppsättning av nya processer, införande av nya policys, förhandling av avtal, införande av projektinköp som extra stöd och resurs för alla nya innovationsprojekt samt rekryterat in en superengagerad projektinköpare, en vass operativ inköpare och två fantastiska kategoriinköpare. Ja som ni förstår har det varit 5 hektiska men fantastiskt roliga och lärorika månader!

Vi är också lite extra stolta över den utvärdering vi fick av vår uppdragsgivare efter genomfört uppdrag och kan inte låta bli att skryta lite. Såhär stod det i utvärderingen:

”Hanna Notmeijer joined Oatly at a critical stage of our hyper-growth and quickly put in place the framework of a Sourcing strategy and resulting Organisational design from which we built out our Global Sourcing function. Hanna is extremely knowledgeable in this space and her personality means she builds strong cross functional and team relations enabling great collaboration and smooth change management. I look forward to working together with Hanna again at some point in the future!”

Ja man kan ju inte bli annat än glada och stolta eller hur!

I September tillsattes den permanenta Head of Global Sourcing och det var dags att lämna över stafettpinnen och avsluta uppdraget hos detta fantastiska företag. Vi kan inte annat än imponeras av dess underbara medarbetare som förgyllt våra dagar med utmaningar, glädje, engagemang, öppenhet, samarbete, förändringsvillighet och en unik framåtanda och drivkraft. Det är inte konstigt att Oatly blivit framröstat som en av de mest attraktivaste arbetsgivarna bland unga och som ett av de mest innovativa företagen i Sverige. Innan vi skildes åt hann vi med en liten avskedsmiddag med den fantastiskt inspirerande supply chain ledningsgruppen där vi blev avtackade med fina ord och några presenter. Så glada vi blev!

Avskedsmiddag med supply chain ledningsgruppen

Det ska bli superspännande att följa deras fortsatta resa framöver och vi på HDN Notmeijer Consulting önskar ett stort och varmt lycka till!

Dela gärna denna sida och följ oss på sociala medier:
fb-share-icon