Ja det kan man verkligen säga! YH-klasserna i Malmö och Göteborg visade på en hög ambitionsnivå redan vid kursstarten när vi körde igång den 5 veckor långa kursen Strategiskt Inköp som ger 25 YH-poäng. Man ville bli utmanad, höja ribban och verkligen lära sig strategiskt inköp i praktiken. 

 

Ambitiösa studerande till strategiska inköpare som leds av HDN Notmeijer Consultings grundare Hanna Notmeijer på yrkeshögskolan
One Academy i Göteborg

Och med de förväntningarna körde vi igång! Under 5 veckor har Hanna Notmeijer föreläst och utbildat drygt 55 strategiska inköpare i Malmö och Göteborg som studerar Strategiskt Inköp och Upphandling på yrkeshögskolan One Academy som även bedriver utbildningen i Stockholm. Ambitionsnivån var som sagt hög redan från start från dessa elever. Och det med rätta för som de levererade under dessa veckor!

 

Under kursens gång har studenterna lärt sig allt som finns att lära kring strategiskt inköp, kategoristyrning, SRM och leverantörsutveckling, stakeholder management, spendanalyser, KPI-utvärdering, avtalshantering, sustainable sourcing och andra intressanta inköpsämnen som är inkluderade i kursplanen.

Kursen avslutades med presentation och opponering på ett business case som studenterna arbetat hårt med under kursens gång. I detta business case fick man öva på att ta fram en inköpsstrategi för en inköpskategori genom att göra spendanalyser, leverantörsutvärderingar, Kraljic-matriser, SWOT-analyser, riskbedömningar och implementationsplaner för ett lyckat genomförande. Snacka om att studenterna tagit till sig mycket av det strategiska tänket i sina arbeten för de levererade på en hög nivå!

”Studenterna har visat på enormt engagemang och verkligen arbetat jättehårt med sitt business case. En hel del fastnade i spendanalysen som var utmanande men kom sedan vidare genom att återta helikopterperspektivet och arbeta framåtriktat med sina inköpsstrategier” sammanfattar Hanna efter genomförd kurs.

Nu väntar samma kurs för en ny klass studerande till strategiska inköpare på One Academy i Stockholm och vi ser fram emot att få ta del av deras engagemang samt sprida vår kunskap kring inköp och supply chain även till dessa framtidens strategiska inköpare!

 

Dela gärna denna sida och följ oss på sociala medier:
fb-share-icon